A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Mit kell tudni a Zsenge zöldborsóról?
A Jégtrade zsenge zöldborsó fagyasztott zöldség, mely a kora tavasz üde ízét teszi elérhetővé egész évben.
Hogyan használhatjuk a Jégtrade zsenge zöldborsót?
A csomag tartalmát előzetes felengedés nélkül forró vízben 8-10 percig, vagy olvasztott zsiradékon – olívaolaj, vaj, margarin - pároljuk. A fűszerezés tekintetében az egyik legmegengedőbb zöldség a zöldborsó. Ugyanolyan jól összefér a közép-európai zöldfűszerekkel, mint a mediterrán, vagy ázsiai fűszerkeverékekkel. Remekül párosítható gombával, hagymafélékkel, burgonyával, zöldbabbal és vajbabbal, valamint gyökérzöldségekkel - sárgarépa, karalábé, zeller, fehérrépa – és az olyan egzotikus zöldségfélékkel, mint például az okra. Levesként, főzelékként, vagy megpárolva körteként is tálalhatjuk rántott, sült, grillezett, főtt, párolt húsok és hal mellé, de egy sajttálat is feldobhatunk egy pár kanálnyi illatos fűszervajon párolt zöldborsóval. A zsenge zöldborsó kifejezetten édes, ezért édesíteni nem szükséges a belőle készült ételeket.
A zsenge zöldborsó egészségtámogató tulajdonságai
A zsenge zöldborsó a tavasz első friss, vitaminokban és ásványi anyagokban dús zöldsége, mely valóban pillanatok alatt megpuhul. Fehérjetartalma nagyon jó minőségű a sok esszenciális aminosav jelenléte miatt. Tartalmaz béta-karotint, B1-, B2-, és C-vitamint. Az ásványi anyagok közül megtalálható benne a foszfor, vas, cink, mangán és réz, valamint kálcium-magnézium aránya is ideális. Nem véletlen, hogy az anyatejtő való elválasztás idején a házi készítésű bébiételek között - a sütőtök mellett - előkelő helyen szerepel, hiszen a csontfejlődés támogatásában kevés zöldség képes vetekedni a zöldborsóval. Ugyanennek köszönhetően a csont- és izomsérülések konzervatív, mondhatni dietetikai kezelésében egy tányér borsóleves, vagy párolt zöldborsó igazi kincs. Rostjai az emésztést serkentik, az arra érzékenyek azonban felpuffadhatnak tőle.
Hogyan tároljuk a Jégtrade zsenge zöldborsót?
A csomagoláson feltüntetett hőmérsékleten és lejárati ideig tároljuk. Felbontás után, ha nem használjuk fel a zacskó teljes tartalmát, a zöldborsó minőségromlásának megelőzése érdekében inkább tegyük át egy légmentesen zárható zacskóba, vagy dobozba. Ha nem légmentesen lezárva tároljuk, a fagyasztó belsejéből származó pára vízjégként halmozódik fel a csomagolásban és károsítja a borsószemeket, melyek így felengedés után mind minőségükben, mind ízükben károsodnak.
Tárolási információ: fagyasztva, -18°C -on tárolandó!
Származási hely: Magyarország