A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Rendeld meg online a kedvenc müzlidet, vagy gabonapelyhedet! Válassz a GRoby termékei közül, hogy jól induljon a reggel, vagy ha napközben egy gyors snackre vágysz vigyél magaddal mindig müzliszeletet.
A müzlik és gabonapelyhek az egyszerű és egészséges táplálkozás szimbólumaként terjedtek el és már hazánkban is egyre népszerűbbek. Reggelire, vagy tízóraira, vagy napközbeni gyors étvágycsökkentésre is ideálisak. Persze okkal merül fel a kérdés, hogy vajon minden müzli egészséges-e, vagy számít-e, hogy mikor fogyasztjuk ezeket a termékeket?
De kezdjük az elején mi is a müzli? A muesli szó és maga az étel Svájcból származik, amely tulajdonképpen kásafélét jelent. Valaha a svájci vidéken élő földművesek eledele volt, friss, illetve aszalt gyümölcsökkel, friss tejjel, dióval. A müzlifogyasztás hagyománya is egy zürichi orvos, dr. Maximilian Oscar Bircher-Benner nevéhez fűződik, ugyanis ő újította fel ezt az ételt, amelyet reggeliként előszeretettel ettek a svájciak, már a múlt század elején is.
Mit tartalmaz a müzli manapság? A mai müzlik elsősorban valamilyen gabonából, többnyire búzából, zabból, pelyhesített változatban, aszalt és friss gyümölcsökből, mazsolából, dióból, mogyoróból, mandulából, édesítőszerből, lehetőleg mézből készülnek. Ha ez az alap adott, akkor jöhet hozzá a joghurt, tej, kefír, hogy ne legyen száraz. A müzliben az a legjobb, hogy nagyon sokféle alapanyagból és rengeteg féle gyümölcsből választhatunk, így sosem lehet unalmas.
Miért jó a müzli? A müzli ideális esetben élelmi rostokban dús, emiatt alacsony glikémiás indexű ételnek számít. Legfőképpen akkor, ha teljeskiőrlésű gabonák képezik az alapját. A müzliben található szénhidrátok emésztése, felszívódása lassabb, tehát hosszabb távon biztosít jóllakottság érzést. A rendszeres müzlifogyasztással megelőzhetjük cukorbetegség kialakulását, valamint a bélrendszert érintő daganatokat. Valamint a müzliben található olajos magvak vitamin-, ásványianyag-tartalma kedvez az ideg-, izomrendszer megfelelő működésének is. A müzlifogyasztás esetleges hátrányai Azért persze jóból is megárt sok. Nem kell minden apróbb éhségérzet esetén müzliszeletet fogyasztani! Arra is figyeljünk, hogy minőségi terméket vásároljunk, ügyeljünk a müzli cukortartalmára, vagy a benne lévő édesítőszer minőségére is! Ellenkező esetben csupán üres, haszontalan kalóriákat viszünk be szervezetünkbe Sokan kérdezik, hogy lehet-e a müzlitől fogyni? A müzlifogyasztás közvetlenül nem vezet súlycsökkenéshez, de közvetetten segíthet nekünk a fogyásban. Mivel rendbe hozza az emésztőrendszer, a bélrendszer működését. Persze csodát ne várjunk tőle, hiszen ez is egy része csupán annak az életmódváltásnak, amely a kívánt súly eléréséhez vezethet.
Milyen a jó müzli? Általános szabály, hogy lehetőleg olyan müzlit válasszunk, amely feltárt gabonákat, puffasztott vagy extrudált magvakat tartalmaz. Ne tartalmazzon hozzáadott cukrot, ne legyen benne mesterségesen aszalt gyümölcs. Szóval itt is érdemes végbogarászni az egyes termékek összetételét, tápanyagtartalmát.
Az egyre népszerűbb granola A granola népszerűségét az adja, hogy ropogós, tehát más, mint a klasszikus müzli, ráadásul elkészítésük is más. A müzlit áztatjuk, a granolát pedig sütjük. A granola készítése pofonegyszerű, tehát házilag is könnyen megoldható. Nem kell hozzá más cssk néhány szuper, minőségi mag, gaponapehely és némi méz. Egy sütőpapírral kibélelt vagy tapadásmentes bevonattal ellátott tepsibe beleöntjük a hozzávalókat, mézzel édesítjük, majd meglocsoljuk némi olajjal, vagy kókuszzsírral. Nagyjából 10-15 perc alatt elkészül egy 170 fokos sütőben, azért jó, ha átforgatjuk párszor.
Azért ejtsünk néhány szót a gabonapehelyről is! Mit is nevezünk gabonapehelynek? Ebbe a kategóriába tartoznak a zabpelyhek, a rozspelyhek és a tönkölybúza pelyhek is. Ezek mind valódi gabonapelyhek és nagyrészt valóban jó rostforrások, valamint kevés cukrot tartalmaznak, legalábbis azok a fajtái, amiket nem ízesítenek. A natúr zabpehely és a fitnesz gabonapelyhek, jó alternatívának bizonyulnak hetente néhány alkalommal a nap első étkezéséhez, azonban a dietetikusok szerint sem érdemes minden nap ezt fogyasztani. Ugyanis a változatosság az étkezésben legalább annyira fontos, mint a tápanyag- és vitaminbevitel.
Ebben a kategóriában megtalálhatod a müzliket, gabonapelyheket, müzliszeletet, gabonaszeletet, gyümölcsszeletet, zabszeletet, fehérjeszeletet.
Márkák tekintetében pedig a Biorganik, BioTechUSA, Cerbona, Dr. Oetker, Nestlé, Nestlé Fitness, Stühmer, Cornexi, Ma Baker, Viva párnácska közül válogathatsz.