Desszertek, pralinék (80)
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Ár

399 Ft
399 Ft
7999 Ft
7999 Ft

Szűrések
Raffaello desszert 150 g 15 db
1 499 Ft / db
9 993 Ft / kg
1 karton = 6 db
Chocolady Classico desszert 170 g
1 990 Ft / db
11 706 Ft / kg
1 karton = 12 db
Raffaello desszert 40 g 4 db
399 Ft / db
9 975 Ft / kg
1 karton = 16 db
Bolci Dubai praliné 96 g
1 990 Ft / db
20 729 Ft / kg

Átmeneti készlethiány

Új
Pocket Coffee desszert 62,5 g 5 db
599 Ft / db
9 584 Ft / kg
1 karton = 12 db
Merci Petits Chocolate Collection 125 g
1 499 Ft / db
11 992 Ft / kg
1 karton = 12 db
Chocolady Nocciolati desszert 170 g
1 990 Ft / db
11 706 Ft / kg
1 karton = 12 db
Merci Petits Milk and Cream 125 g
1 499 Ft / db
11 992 Ft / kg
1 karton = 12 db
Ferrero Rocher desszert 200 g 16 db
2 599 Ft / db
12 995 Ft / kg
1 karton = 5 db
Merci Desszert 250 g 4 féle tejcsokoládé
2 699 Ft / db
10 796 Ft / kg
1 karton = 10 db
Merci Desszert 250 g 4 féle étcsokoládé
2 699 Ft / db
10 796 Ft / kg
1 karton = 10 db
Mon Chéri desszert 52,5 g 5 db
649 Ft / db
12 362 Ft / kg
1 karton = 15 db
Toffifee White desszert 125 g
1 149 Ft / db
9 192 Ft / kg
1 karton = 30 db
Elit tej- és étcsokoládé kanál 6 db 54 g
799 Ft / db
14 796 Ft / kg
1 karton = 15 db
Belgian Original trüffel desszert 200 g
1 899 Ft / db
9 495 Ft / kg
1 karton = 15 db

Bonbon, desszert, praliné az elegánsabb, akár ajándéknak is megfelelő édességek. Általában csomagolásuk exkluzívabb, különlegesebb, mint egy átlagos csoki és akár többféle ízesítésű csemegét is tartalmazhat egy-egy doboz. Éppen ez a válogatás jelleg teszi különlegessé ezeket desszerteket. A GRoby online választékában sokféle praliné, desszert található, minden ismert márka képviselteti magát.

A praliné nagy múltra tekint vissza, viszont egy időben nem mindenki engedhette meg magának, hogy vásároljon ebből a különlegességből. A praliné régen a gazdagság és az elegancia szimbóluma volt, de manapság mindenki számára elérhető és talán elmondhatjuk, hogy az egyik legjobb minőségű édesség. Eredetileg egy francia találmány, amely dió, mogyoró vagy mandula felhasználásával készül, amelyet csokoládé bevonattal és különféle formákban, díszítéssel tesznek igazán különlegessé.

Golyó, rombusz, kocka, ovális, szív alak, csillag alakzat gyakorlatilag bármilyen formában kapható a praliné. A csokikészítés magasfoka kétségtelenül a praliné megalkotása, hiszen a mesterek ebben az esetben bátran variálhatják a formákat és az összetételt is. Lehet teljesen egyedi ízekkel, alapanyagokkal kísérletezni, a válogatásban pont az a lényeg, hogy bárki megtalálhatja a számára kellemes ízt.

Bonbon vagy praliné? Van különbség?

A bonbon és a praliné szinte rokonok. A bonbont inkább gyűjtőnévként használjuk, amely magába foglalja a trüffeleket és pralinékat is. A szó szerinti jelentése „jó jó”, amelynek az a legendája, hogy amikor a francia udvarban a hölgyek megkóstolták annyira ízlett nekik, hogy csupán ennyit mondtak. Persze eredetét számos mendemonda övezi. Állítólag a 17. században Plessis Praslin marsall kapcsolatba került egy francia cukrászmesterrel, aki készített egy cukormázzal bevont finomságot, amelyet Praslin-ről nevezett el. A praliné annak ellenére, hogy ma már mindenki számára elérhető, mégis exkluzív, prémium termék. Most is kaphatók kézműves pralinék, olyan üzletekben, amelyek erre specializálódtak. Itt magunk válogathatjuk össze az általunk kedvelt finomságokat, sőt még kóstolhatunk is.

Az első pralinék

A praliné eredeti verziója egész mandula, karamellizált cukorral bevonva. Később a franciák elvitték a receptet Louisiana vidékére, ahol a mandula helyett dió került az édességbe. New Orleansban például a mai napig magáénak vallja ezt a finomságot. Itt a pralinéba pekándiót tesznek és a formája lapos, inkább a Moszkauerhez hasonlít.

A belga praliné

Európában a leghíresebb a belga praliné, amely kifinomult, elegáns édességnek számít. A kezdetben kis papírzacskóba csomagolták őket, de folyton eltörtek, ezért találták fel a téglalap alakú dobozt, amelyben aztán biztonságosan lehetett tárolni a törékeny darabokat.

A csokoládéipar fejlődésével ezek a kis finomságok is változáson mentek keresztül. Különféle töltelékek, díszítés, bevonatok fémjelezték a pralinékat, mivel a gyártók szinte minden évben igyekeztek valamilyen újdonsággal meglepni a vásárlókat.

Hogyan készül?

Kezdetben, a megfelelő eszközök és tömeggyártás hiányában még biztosan borzasztó macerás lehetett a praliné elkészítése. Képzeljük el, ahogy a cukrászmester egyenként önti le a tölteléket és formázza az édességet. Ma már ez jóval egyszerűbb és gyorsabb, ettől függetlenül különleges eljárással és csokoládékészítő mester felügyelete mellett készülnek ezek a prémium finomságok. Azt mondják, hogy sok mester még mindig titkos receptek alapján dolgozik, ezért sok esetben a pontos összetevők és az arányok nem ismertek.

Mivel elegáns és prémium termékről van szó, az elkészítéséhez a legjobb alapanyagokat használják. Egy biztos, hogy ma is aprólékos munkával készülnek. Alapvetően kétféle pralinét különböztetünk meg a formázott és a bevonatos változatot. A formázott pralinék esetében vékony csokiréteget öntenek egy formába. Ebbe töltik bele a különféle krémeket, tejszínes változatokat, majd lezárják. A bevonattal rendelkező pralinék jóval szilárdabb összetételűek, sokszor marcipán alapból készülnek.

Nagyjából ez a két legfőbb típus, de ettől függetlenül mindenféle formájú és méretű pralinéval találkozhatunk. Érdekes az amerikai és európai pralinék közötti különbség. Amerikában – a new orleans-i édességhez hasonlóan – inkább lapos, csoki, vagy egyéb masszával készült diós, mandulás édességről beszélünk. Elkészítésük egyszerű, gyors. Az európai praliné készítés inkább a „művészi” irányba terelődött, azaz cukrászmesterek készítik, olyan szakemberek, akik évekig foglalkoztak a csokikészítéssel és kísérleteztek különböző ízekkel. Kifejezetten odafigyelnek a minőségi alapanyagokra, az összetételre és az eljárásra is.

Attól függetlenül, hogy ma már mindenki hozzáfér ehhez az édességhez, a mai napig megőrizte exkluzivitását és luxus jellegét. Igazi mesterműnek számít és kiemelkedik az édességek közül. Azért is, mert elkészítése időigényes és sajátos technikát és receptet igényel.

A praliné nagy előnye, hogy igazi különlegesség, ezért vendégségbe, vagy bármilyen alkalomra, ajándéknak is kiváló. A válogatások pedig számos íz kóstolására adnak lehetőséget.

Azért ne essünk túlzásba és ne fogyasszunk belőle mértéktelenül, hiszen mégiscsak édességről van szó! A praliné lényege pont az, hogy egy-egy darab különleges ízvilágát élvezzük.

Márkáink: Lindt, Toffiffee, Milka, Anthon Berg, Merci, Ferrero, Szerencsi, Belgian, Szamos, Reber Mozart