Piskóta és babakeksz (23)
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Ár

319 Ft
319 Ft
1350 Ft
1350 Ft

Szűrések
Manner Babapiskóta 200 g
1 299 Ft / db
6 495 Ft / kg
1 karton = 12 db
Mr. Brownie citromos sütemény 200 g
1 350 Ft / db
6 750 Ft / kg
1 karton = 12 db
Andante kerek piskóta 130 g
369 Ft / db
2 838 Ft / kg
1 karton = 18 db
Savoiardi babapiskóta 200 g
869 Ft / db
4 345 Ft / kg
1 karton = 20 db
Andante mini piskóta 120 g
379 Ft / db
3 158 Ft / kg
1 karton = 21 db
Mrs. Muffin áfonyalekvár töltelékkel 200 g
1 350 Ft / db
6 750 Ft / kg
1 karton = 12 db
Jaffa Bakery brownie 75 g csokoládés töltelékkel
399 Ft / db
5 320 Ft / kg
1 karton = 28 db
Mr. Brownie csokoládés-kókuszos sütemény 200 g
1 350 Ft / db
6 750 Ft / kg
1 karton = 12 db
Jaffa Bakery piskóta 77 g narancsos töltelékkel
399 Ft / db
5 182 Ft / kg
1 karton = 28 db
Mrs. Muffin csokoládé töltelékkel 200 g
1 350 Ft / db
6 750 Ft / kg
1 karton = 12 db
Mrs. Muffin eperlekvár töltelékkel 200 g
1 350 Ft / db
6 750 Ft / kg
1 karton = 12 db

Babáknak, gyerekeknek, de számos édesség recepthez is tökéletes! Piskóta és babakeksz kínálat a GRoby online kínálatában! Sokféleképpen fogyasztható és elkészíthetőek a natúr a piskóták, babakekszek. A variációk szinte végtelenek, hiszen akár babánknak adjuk gyümölccsel keverve, akár édességhez használjuk, mindenképpen jól jön háztartásunkban.

A natúr babakeksz, vagy piskóta előnye, hogy gyümölcsökkel, összetörve, egészen kicsiknek is adható, de keverhetjük lekvárral és dzsemmel, vagy tehetjük joghurtba, pudingba is. Szuper desszert és nagyon laktató babáknak ez a változat. A fogzás idején már lehet rágcsálni is ezeket a termékeket, nem muszáj puhítani.

És persze kiváló alapnak számítanak sütés nélküli édesség és torta receptekhez. Tehetjük tortaformába, vagy bármilyen egyéb edénybe, rétegezhetjük és gyakorlatilag bármilyen egyéb finomságot tehetünk hozzá. Joghurttal, mascarponéval, vagy a kettő keverékével is megkenhetjük. Mehet bele kakakó, kókuszreszelék, vagy lehet gyümölcsös is az idénygyümölcsöknek megfelelően. De készíthetjük fagyasztott gyümölcsből is ezeket a sütés nélküli recepteket, ebben az esetben viszont figyeljünk arra, hogy időben olvadjon ki a fagyasztott gyümölcs, és kevés levet adjunk a krémhez. Különféle pudingokkal is elválaszthatjuk a piskóta rétegeket, tehetünk hozzá zselatint is, ha a tetejét díszíteni szeretnénk, így könnyebb marcipánt vagy gyertyát belehelyezni. Ezeknek a sütivariációknak gyakorlatilag csak kreativitásunk szabhat határt.

A leginkább ismert desszert, amely könnyen elkészíthető ezekből az alapanyagokból: a klasszikus Tiramisu. Ez a könnyen elkészíthető, különleges ízvilágú olasz desszert már rég meghódította az egész világot. Persze számos variációja is létezik (pl.: epres), de az igazán hagyományos verziója kávéval készül. A tiramisu ma is az egyik legnépszerűbb édességnek minősül világszerte. A pontos eredetét nem ismerjük, mert elég sok történet fűződik „feltalálásához”. Annyi viszont biztos, hogy Itáliához köthető. Az egyik leghíresebb történet Siena városához kapcsolódik. Állítólag az akkori uralkodót, Cosimo de’Medicit, a helyiek ezzel az édességgel köszöntötték, amikor a városba látogatott. Ekkor még borban áztatott piskóta volt az alap, krémmel. A város lakói ma is azt állítják, hogy ez a finom desszert tőlük származik. A múlt század 30-as éveiben Triesztben bukkant fel egy hasonló desszert, de ebben még nem volt kávé. Pohárdesszertként tálalták, azaz a mascarponén kívül csak egy piskóta volt benne, amelyet meglocsoltak Marsala likőrrel. A 60-as években Trevisóban is egy hasonló pohárdesszertet szolgáltak fel Grand Marnier likőrben áztatott piskótával, csokoládéreszelékkel.

De mikor készült az első igazi Tiramisu? A modern tiramisu, amit ma is ismerünk az 1960-as évek végén nyerte el igazi és végleges formáját és összetételét. Ám először csak 1983-ban írták le a receptet, amely az „I Dolci del Veneto” könyvben jelent meg. Ezt követően terjedt el és lett népszerű világszerte. Sőt olyannyira, hogy 2017-benl Olaszországban felvették az “Italicumok” közé.

A tiramisu igazi titka, a jó minőségű babapiskóta, ami az alapot adja az édességhez és a kávé (ami lehet koffeinmentes is, ha éppen gyerekek is esznek belőle). A Savoiardi babapiskóta például egyenesen Veneto tartományból, a tiramisu „ősrégiójából” származik, így autentkus alapanyaga lehet egy igazán eredeti, olasz tiramisunak. Persze az sem mindegy, hogy milyen kávét használunk, természetesen, ha tehetjük olasz márkát válasszunk. A legjobb, ha jó minőségű eszpresszóval „locsoljuk” meg a piskótát, amelynek cremája még külön élvezetes, sajátos és eredetei ízvilágot ad süteményünknek. A krémnél is fontos, hogy a mascarpone valóban levegős, könnyed állagú legyen. Az arányokra is figyelni kell! Fontos, hogy jó arányban szerepeljen desszertünkben a mascarpone és a tojássárgája, azaz ízük harmonizáljon, ne legyen egyik sem domináns! A tiramisu elkészítése összességében rendkívül egyszerű, hiszen könnyen beszerezhető alapanyagokból áll össze, de figyelni kell beszerzéskor a minőségre! Ha eredeti olasz alapanyagokból állítjuk össze, akkor biztosan nem ér minket csalódás és vendégeinket sem!

A sajttorták, sajtkrémmel készült édességek többségének is natúr keksz vagy babapiskóta az alapja. Kánikulában különösen jól jön a sütésmentes változat. Egyrészt nem kell a forró sütő mellett állnunk, másrészt pedig a hűtött, könnyű édességek nagyon jólesnek a melegben. Frissítenek, üdítenek, ráadásul elég néhány könnyű összetevő és már fogyaszthatók is!

A lime-os, mentás sajttorta például fantasztikus hűsítő. Fehér csokoládéval és tejszínnel is feldobhatjuk, különleges alkalmakra poharakban is kínálhatod. Ha viszont egy igazán különleges és látványos, sütés nélküli desszertet szeretnél készíteni, akkor a Charlotte-torta lehet a nyerő. Természetesen ennek a finom desszertnek is babapiskóta az alapja, de többféle krémmel tölthetjük, és bármilyen gyümölcs jól passzol hozzá. Klasszikus változata epres.

Aki nem a natúr változatra szavaz, vagy kihagyná a desszert készítést annak pedig csokis, töltött és egyéb finomabbnál finomabb piskóta változatok állnak rendelkezésére a GRoby online kínálatában.

A piskóta és babakeksz kategóriában megtalálod azokat a termékeket, amelyek a sütés alapjai, de akár önmagukban is fogyaszthatók. Márkáink: Andante, Savoiardi, Manner, Mrs. Muffin, Mr. Brownie, dr. Gerard, Jaffa Bakery