A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Egészséges és számtalan módon fogyasztható, szinte minden része finom és gyors ebéd, vagy vacsora készíthető belőle. Válaszd baromfihús termékeink közül a kedvencedet és mi házhoz szállítjuk!
A csirkehús még mindig népszerű, hiszen tápláló, és az egyik legjobb fehérjeforrásnak számít. Ebből következően fogyasztása növelheti az izomtömeget, segít ideális testsúlyunk megtartásában, valamint számos egyéb egészségügyi előnnyel jár, ha a csirkét választjuk. Ha szeretnénk, hogy étrendünk kiegyensúlyozott legyen, fogyasszunk rendszeresen csirkehúst, amely tényleg sokféle módon elkészíthető, így sosem lehet unalmas. Pácolva, fűszerezve, grillezve, roston, párolva is tökéletes. Vagy ha éppen vacsorára BBQ csirkeszárnyakra vágyunk egy jó salátával az is jó választás. Gyorsan elkészül és nagyon finom. Diétához, sovány húsként az egyik legjobb megoldás a csirkemell. Ki tudna ellenállni egy szuper Cézár salátának? Amelyet szintén könnyű összerakni és tápláló is.
Egyszóval a csirkehús teljes értékű fehérjeforrás, amelyet kár lenne kihagyni a heti étrendből. Ugyanis tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat, amelyeket a szervezet önmagában nem képes előállítani. Az aminosavak a fehérjék elengedhetetlen építőkövei. A fehérjék szerepét nagyjából ismerjük. Ez az úgynevezett makrotápanyag nélkülözhetetlen szervezetünk számára. Számos testi funkcióhoz elengedhetetlen, ilyen például: a véralvadás, a látás, az immunválasz, a folyadékegyensúly, a testi fejlődés, növekedés, vagy a hormonok, antitestek és enzimek termelése. Rengeteg húsfélét kaphatunk ma már az üzletekben, viszont fogyasztásuk előtt nem árt tájékozódni tápértékükről és élettani hatásaikról. Azt is szem előtt kell tartanunk, hogy az olyan fehér húsok, mint a csirkehús, egészségesebb alternatívái lehetnek a vörös, vagy sertés húsnak, valamint a feldolgozott hústermékeknek.
Mint ahogy minden állati eredetű táplálék esetében, a csirkére is igaz, hogy különböző részei eltérő fehérjetartalommal rendelkeznek. Például 100 gramm csirkemellben 22,5 gramm fehérje található, ugyanennyi csirkecombban pedig 19,5 gramm A csirkehús fogyasztása számos szempontból hat jótékonyan szervezetünkre! Támogatja az izomnövekedést, a minőségi fehérjetartalomnak köszönhetően. Erőnléti edzés mellett is igen hasznos, amennyiben izomtömeget szeretnénk növelni. Időskorban is kiemelt szerep jut a fehérjéknek, így a sovány hús fogyasztásának, hiszen segít megtartani izom mennyiségünket, ezáltal megvéd minket a sérülésektől. A megfelelő mennyiségű fehérjefogyasztás, elősegítheti a fogyást is. A csirkehús zöldséggel tökéletes a diétás étrendhez. A fehérjék emésztéséhez a szervezet több energiát használ fel, így a szénhidrátokkal, zsírokkal szemben jobb tápanyagforrásnak bizonyulnak. Egyébként már több tanulmány is megerősítette, hogy a magas fehérjetartalmú étrend elősegítheti a fogyást és megakadályozhatja a súlygyarapodást. A csirkehús javíthatja mentális egészségünket, serkenti az agyműködést, mert kolinban és B12 vitaminban gazdag. Mindkét anyag alapvető szerepet játszik a normál agyműködés fenntartásában.
Ezért várandósság idején is fontos, hogy ezekhez a tápanyagokhoz hozzájussunk, főként a kolinbevitelre kell odafigyelnünk, ugyanis a magzat idegrendszerének fejlődésében is hangsúlyos szerepe van. A sovány hús fogyasztása javíthatja a bőr és az ízületek egészségét. A csirke ugyanis tökéletes kollagénforrás. A kollagén csontjaink, szöveteink, bőrünk rugalmasságát támogatja. Ahogy idősödünk szervezetünk egyre kevesebb kollagént termel, így ezt muszáj kívülről bevinnünk.
A csirke kiváló étrendi kollagénforrás. Valójában sok kollagénkiegészítőt úgy állítanak elő, hogy kollagént vonnak ki a csirkék csontjaiból, bőréből és lábából. Ha szeretnénk kihasználni a kollagén nyújtotta előnyöket, akkor a csirkének olyan részét együk, vagy használjuk fel ételeinkhez, amelyen bőr található. Ezért mindig tápláló egy húsleves, amelybe sokféle csirkerész bekerülhet. Már maga a leveslé is igen egészséges, főleg, ha lassan főzzük, ráadásul a felesleges levet később is felhasználhatjuk különféle ételekhez, mint például a rizottó.
Immunrendszerünket is védjük, ha csirkehúst fogyasztunk. A jelentős B-vitamin és szelén tartalom miatt rendkívül hasznos a sovány hús. A szelén antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért megvédheti a sejteket a szabad gyököktől. Azaz, elengedhetetlen az egészséges immunrendszer és a pajzsmirigy működéséhez.
Vannak hátrányai a csirkehús fogyasztásának? Talán keveset beszélünk róla, de vannak kockázatai, hátrányai is a csirkehús fogyasztásának. Főleg akkor, amikor túl sokat eszünk belőle, mivel megterhelheti a veséket. Alapszabály, hogy nyersen soha se fogyasszuk, mert gyakran káros baktériumok találhatók benne. Ennek elkerülése érdekében a legjobb, ha pároljuk, sütjük, a lényeg, hogy maghőmérséklete elérje a 75 Celsius-fokot. Persze ritkán, de előfordulhat csirkeallergia is, amely okozhat hányingert, csalánkiütéseket és légzési problémákat.
A legnagyobb előnye a csirke fogyasztásának, hogy tényleg rendkívül sokféle módon elkészíthető, szinte minden része felhasználható. Aki kedveli a puhább kissé zsírosabb húst annak a legjobb választás a csirkecomb, a szárazabb sovány hús kedvelőinek pedig csirkemell a legjobb opció. A csirkeszárny, főleg, ha alaposan bepácoljuk, jó ropogósra sütjük, remek vendégváró falat lehet. Kínálhatjuk zöldséggel, sült padlizsánnal, különféle szószokkal, a lehetőségek száma szinte végtelen.
A Baromfihúsok kategóriában csirkehúst találsz és abból is többfélét. Ha ennél ebédre egy finom csirkepaprikást nokedlivel, akkor mindenképpen érdemes minőségi alapanyagokat beszerezni. A Bátgrill termékei garantálják a minőséget, Prémium Gold jelzéseik pedig extra minőséget ajánlanak. Ha pedig rántott csirkemellet készítenél, vagy sütnél egy kis különleges fűszerezésű csirkeszárnyat akkor most tökéletes helyen jársz hozzá.