Tartós pékáruk (23)
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Ár

139 Ft
139 Ft
5990 Ft
5990 Ft

Szűrések
7 Days Double Max croissant 80 g kakaó és vanília
349 Ft / db
4 363 Ft / kg
1 karton = 20 db
7 Days croissant 60 g kakaós
289 Ft / db
4 817 Ft / kg
1 karton = 30 db
7 Days croissant 60 g epres
289 Ft / db
4 817 Ft / kg
1 karton = 20 db
7 Days Double Max croissant 80 g eper-vanília
349 Ft / db
4 363 Ft / kg
1 karton = 20 db
7 Days croissant 60 g pezsgőkrémes
289 Ft / db
4 817 Ft / kg
1 karton = 20 db
Jaus hot-dog kifli 4 db 250 g
849 Ft / db
3 396 Ft / kg
1 karton = 8 db
7 Days Max croissant 80 g kakaós töltelékkel
349 Ft / db
4 363 Ft / kg
1 karton = 20 db
Jagdfeld Gofri 125 g 6 db friss tojásos
419 Ft / db
3 352 Ft / kg
1 karton = 12 db
Prest croissant 45 g epres
139 Ft / db
3 089 Ft / kg
1 karton = 40 db
04. 30-ig
Benei sós teasütemény 1 kg
5 990 Ft / db
5 990 Ft / kg
1 karton = 6 db
Prest croissant 45 g vaníliás-kakaós
139 Ft / db
3 089 Ft / kg
1 karton = 40 db
04. 30-ig
Prest croissant 45 g kakaós
139 Ft / db
3 089 Ft / kg
1 karton = 40 db
04. 30-ig
Poco Loco lágy tortilla tészta 320 g 8 db
1 299 Ft / db
4 059 Ft / kg
1 karton = 14 db
Dijo vegán tortilla tészta 250 g 4 db
549 Ft / db
2 196 Ft / kg
1 karton = 28 db
Dijo vegán tortilla tészta 250 g 4 db grillezett
549 Ft / db
2 196 Ft / kg
1 karton = 28 db
Poco Loco lágy tortilla 320 g 8 db kukoricás
1 299 Ft / db
4 059 Ft / kg
1 karton = 14 db
Dijo vegán tortilla tészta 250 g 4 db sokmagvas
549 Ft / db
2 196 Ft / kg
1 karton = 28 db

Vásárolj tartós pékárut a GRoby-tól! Édes vagy sós ízekre vágysz? Bármelyiket választhatod! Többféle croissant, panettone, gofri vár a kínálatban. A manapság nagyon népszerű tortilla pedig a sós ízekhez lesz ideális! Mivel tartós pékárukról van szó, nem kell aggódnod, hogy pár nap alatt megromlanak, ezért érdemes belőlük többet otthon tartani.

A 7 Days croissant kínálata változatos töltelékekkel szinte megunhatatlan. A hagyományos epres, kakaós, vaníliás tölteléken kívül pezsgőkrémes croissant is kapható tartós pékáru kategóriánkban. Ha egy finom és gyors reggelire vágysz vagy csupán egy kis édességre, akkor semmi sem jobb, mint egy ízletes croissant. Mivel előre csomagolt iskolatáskában, hátizsákban is praktikusan elfér, szóval tökéletes uzsonna is lehet.

A gofri népszerűsége hazánkban még mindig töretlen, hiszen számtalan módon lehet ízesíteni. Tehetünk rá gyümölcsöt joghurttal, különféle pudingokat, lekvárt, kakaószórást, fahéjat és még sok más finomságot. A gofri tényleg rengeteg lehetőséget tartogat, ehetjük édesen és sósan, szendvicsként is. Ráadásul egyáltalán nem is olyan modern kulináris találmány, ugyanis eredete egészen a középkorba nyúlik vissza. A korabeli piacokon a mozgó árusok készítették a gofri ősét és leginkább vallási ünnepek alkalmával árulták.

A gofrinak nemzetenként, régiónként többféle típusa létezik. A liége-i például élesztővel készül, tésztája vastagabb, míg a holland verzióban jó sok vaj van. A franciáknál van egy olyan változat is, amelyet feltekerve fogyasztanak, de ez inkább ropogós ostyához hasonló. Tortillából is többfélét választhatsz, kukoricás és teljeskiőrlésű tészta is fellelhető a kínálatunkban. Ez a Közép-Amerikából származó tésztaféleség eredetileg kukoricaalapú lapos kenyér volt. Már az aztékok idejében is az alapvető élelmiszerek egyikének számított. Az eredeti kukoricás alap készítése nagyon érdekes, mivel az eljárás során javítják a kukorica tápértékét. Mésszel vagy fahamuval kezelik a kukoricát, ennek következtében pedig niacin, azaz B3 vitamin szabadul fel.

A spanyol gyarmatosítás alatt már egyre inkább elterjedt a búzaliszt alapú tortilla. Ma mindkét változat népszerű. A tortilla kiváló az úgynevezett TexMex ételekhez, legyen szó chilis babról, vagy fajitasról, quesadilláról, burritóról. Rendkívül sokféle töltelékkel fogyaszthatjuk, készíthetünk akár saját specialitást is. Zöldséggel, zöldségkrémekkel, sajttal is kiváló.

A panettone egy tipikusan olasz édesség, ünnepi sütemény, amely Itália hagyományaival és kultúrájával szorosan összefonódik. Gyakran karácsonykor, újévkor készítik és fogyasztják, azaz az ünnepi időszak szimbóluma. Az eredete Leginkább Olaszország északi régiójához köthető, a története Milánóban kezdődött. A legenda szerint egy fiatal pék készítette először a 15. század környékén. Azóta sokat változott a receptúrája. Kezdetben liszt, víz, mazsola és méz is került bele, a mai panettone a liszten kívül tojást, cukrot, vajat, kandírozott gyümölcsöket és élesztőt is tartalmaz. Tehát a mai modern változat nagyban különbözik a több száz évvel ezelőtti süteménytől.

Még most is számtalan változata és elkészítési módja létezik, amelyek évszakonként, de régiónként is különbözhetnek. A tipikus panettone formája azonnal felismerhető, mivel egy magas süteményről van szó. Belseje könnyű és puha, míg külseje ropogós. Belsejében kandírozott gyümölcsök vagy mazsola található, emiatt is igen különleges az íze. Illata szinte összetéveszthetetlen más sütikkel, mert igen aromás és jellegzetes, édes, gyümölcsös jegyekkel. Főleg, ha kandírozott gyümölcsök kerülnek bele. A narancshéj, citromhéj adja a gazdag ízvilágot, a citrusos, kellemes illatokat. A panettone tetejét porcukorral díszítik vagy mandulás cukormázzal öntik le. A lassan és szépen lefolyó glazúr megdermed és elegáns réteget képez a sütemény tetején és oldalán.

A kalács, kalácsfonat szintén az édességrajongók kedvelt finomsága. A kalács finom búzalisztből tejjel, vajjal, cukorral és tojással készített, kelt, foszlós, édeskés ízű péktermék. A kalács szláv eredetű szó, jelentése „kerek”. A mi kalácsunkhoz hasonló tésztákkal Európa szerte találkozhatunk. Hasonló tésztaféleség Bulgáriában a kozunak, Romániában a cozonac. De ezek leginkább a gyümölcskenyérre hasonlítanak. A lengyeleknél a chałka, az olaszoknál a panettone, az erdélyi szászoknál a Klotsch, a szerbeknél a kolač hasonlít a kalácshoz. Tehát minden népnek megvan a maga kalács jellegű péksüteménye. Ne felejtsük megemlíteni a francia brióst sem, mivel ez a finomság is kalácstésztából készül, annyi különbséggel, hogy több vajat és tojást használnak hozzá.

A kalács ünnepi ételünk, legalábbis hagyományaink szerint többnyire jeles alkalmakkor fogyasztottuk. Ma már ez kissé lazult és gyakran előfordul, hogy hétköznapokon is fogyasztunk belőle, hiszen vajjal, lekvárral, mézzel is nagyon finom, pláne egy jó kakaóhoz! A tartós pékáruk előnyösek, ha egy gyors reggelit, ebédet vagy vacsorát szeretnénk. Ha friss pékárunk kifogyott, akkor is jó, ha otthon van pár tartós pékáru a kamrában. Így bármikor megéhezünk készen vár egy finom croissant, gofri vagy kalács. Hátrányuk lehet a cukortartalom, ezért mindig figyeljünk oda az összetevőkre és arányukra. Ne essünk túlzásba a fogyasztást illetően!

Márkáink: 7 Days, Benei, Schär, Dan Cake, Poco Loco, Jagdfeld, Roberto Chipicao, Jaus, Tortilla Mexicana, Pantastico, Lekorna és a 4U