Szeletelt és reszelt sajtok (56)
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Ár

369 Ft
369 Ft
1559 Ft
1559 Ft

Szűrések
CHEESE4YOU Trappista szeletelt sajt 100 g
499 Ft / db
4 990 Ft / kg
1 karton = 15 db
Mizo Trappista szeletelt sajt 100 g
759 Ft / db
7 590 Ft / kg
1 karton = 15 db
11. 30-ig
Hajdú reszelt trappista sajt 200 g
999 Ft / db
4 995 Ft / kg
1 karton = 12 db
11. 27-ig
CHEESE4YOU Maasdamer szeletelt sajt 100 g
499 Ft / db
4 990 Ft / kg
1 karton = 15 db
Hajdú Edami szeletelt sajt 125 g
759 Ft / db
6 072 Ft / kg
1 karton = 24 db
Président Cheddar szeletelt sajt 100 g
699 Ft / db
6 990 Ft / kg
1 karton = 10 db
11. 30-ig
CHEESE4YOU Gouda szeletelt sajt 100 g
499 Ft / db
4 990 Ft / kg
1 karton = 15 db
Président Emmental szeletelt sajt 100 g
699 Ft / db
6 990 Ft / kg
1 karton = 10 db
11. 30-ig
Président Gouda szeletelt sajt 100 g
699 Ft / db
6 990 Ft / kg
1 karton = 10 db
11. 30-ig
Frico Maasdam szeletelt sajt 100 g
699 Ft / db
6 990 Ft / kg
1 karton = 15 db
11. 30-ig
Frico Gouda light szeletelt sajt 100 g
699 Ft / db
6 990 Ft / kg
1 karton = 15 db
11. 30-ig
Szarvasi Mozzarella szeletelt sajt 100 g light
699 Ft / db
6 990 Ft / kg
1 karton = 12 db
Hajdú Trappista szeletelt sajt 125 g füstölt
759 Ft / db
6 072 Ft / kg
1 karton = 24 db
Hajdú Toast lapka sajt 150 g
499 Ft / db
3 327 Ft / kg
1 karton = 24 db
11. 30-ig
Mizo Gouda szeletelt sajt 100 g
759 Ft / db
7 590 Ft / kg
1 karton = 15 db
11. 30-ig
Karaván szeletelt sajt 125 g füstölt
899 Ft / db
7 192 Ft / kg
1 karton = 20 db
Karaván Toast cheddar ízű burger szeletek 100 g
599 Ft / db
5 990 Ft / kg
1 karton = 10 db

Finom és ízletes, mindenféle aromában, fűszerrel kapható. Rengeteg étellel kombinálható, de önmagában is egyedi ízélményt nyújt a sajt. A Groby online sajtválasztéka, a szeletelt és reszelt sajtok termékpalettája rendkívül színes és változatos. Így a sajtok rajongói biztosan találnak maguknak tökéletes sajtot, vagy sajtvariációt!

A sajt történetének érdekessége, hogy valószínűleg nem tudatosan, hanem véletlenül fedezték fel. Azt régészeti leletek bizonyítják, hogy már a történelem előtti időkben is előszeretettel fogyasztották a sajtot. Nézzük a sajt legfontosabb összetevőjét a tejet. A történet az állatok háziasításával kezdődött. Őseink ugyanis ráébredtek arra, hogy bizonyos állatokat érdemes megszelidíteni, sőt segíthetnek a különféle ház körüli munkálatokban is. Így lett háziállatunk többek között a tehén, a kecske, vagy a juh is. Hamar bebizonyosodott, hogy a háziállatok tejét érdemes fogyasztani, de az is, hogy a kifejt mennyiség rövid időn belül meghaladta a valós igényeket. A felesleget elkezdték tárolni különféle fa és agyag edényekben, de ekkor még nem ismerték tulajdonságait és összetevőit sem.

A ma ismert sajt létrejöttéhez számos történet és legenda kapcsolódik. Az egyik szerint vadászok találtak egy elejtett szopós borjú gyomrában egy viszonylag szilárd masszát, amely ehetőnek és ízletesnek bizonyult. A borjú gyomrában található gyomorsav és tej keveredése sajtszerű anyaggá állt össze. Egyes történetek szerint pedig a juhászok tejtárolási szokásainak köszönhetjük a sajtot. Kiszárított báránybőrben tárolták a lefejt tejet, amely a bélből még visszamaradt emésztő enzim hatására egy idő után aludtejjé alakult. A nap melege és a folyamatos vándorlás okozta rázkódás hatására a tejsavó és a sűrűbb összetevő, a túró szétvált. A legenda szerint ez ébresztette rá az embereket arra, hogy a sajtfélék előállításához a borjú, bárány vagy kecske gyomrából származó emésztőenzimek kellenek.

A sajtkészítést a magas fejlettségű ókori keleti kultúrákban már professzionálisan űzték. Ennek első kézzelfogható bizonyítéka időszámításunk előttről egy Mezopotámiában található templom ábrázolásain található. Még Homérosz Iliászában is szó esik arról, hogy a tej összeugrik a fügefa oltótól, másik művében az Odüsszeiában pedig a sajt titokzatos erejéről ír. Az ismert ókori orvos Hippokratész például a kecskesajtot javasolta gyulladásokra. Az ókori Rómában szintén nagyra értékelték a sajtokat. Sok irodalmi forrás arról tanúskodik, hogy Rómában valószínűleg virágzott a sajtkereskedelem. Itt is népszerű volt a kecskesajt. A birodalom középső területén viszonylag nagy mennyiségben készítettek ebből a finom tejtermékből, azaz állandó része volt a rómaiak étkezésének.

A ma ismert olasz sajtok közül a pecorino és a parmezán őse is ide vezethető vissza, hisz az élénk sajtkereskedelemnek köszönhetően valószínűleg nemcsak az itáliai régióból szállítottak sajtot, hanem távolabbi provinciákból is. Így akár alpesi sajtok is eljuthattak Rómába, vagy akár a különféle sajtreceptek is keveredhettek egymással. Valószínű, hogy rengeteg sajtrecept cserélt gazdát már az ókorban is. A sajtot sütve, vagy akár olajban, borban, vagy ízletes aromájú fűszernövényekben pácolva fogyasztották. A pácolás másik jó tulajdonsága volt a finom ízeken kívül, hogy növelte a sajtok eltarthatóságát is. Nemcsak ízben, de állagban is sokféle sajt készült már ekkor is. A lazább, túró jellegű sajtok mellett, a fűszeres változatokon kívül már léteztek félkemény sajtok is, amelyek bírták a tengeri szállítást is. Meglepő lehet számunkra, de az ókorban már ismerték a füstölt sajtot is, bizonyos fajtákat pedig napon szárítottak.

Nem csak a sör és bor készítése kapcsolódik a középkori kolostorokhoz, monostorokhoz. Ugyanis a kora középkorban a sajtok előállításában is kiemelt szerepe volt a szerzeteseknek. Mivel a köznéppel ellentétben ők írástudók voltak, ezért a sajtkészítés számos módját és technikáját feljegyezték. Azt talán kevesen tudják, hogy ebben az időszakban a sajt nemcsak fontos élelmiszertartaléknak számított, hanem fizetőeszközként is használni kezdték. A földhasználati jogot a földművesek gyakran sajttal, vagy egyéb terményekkel fizették meg a kolostoroknak, vagy a földesuraknak. A sajthoz kapcsolódóan is kialakultak történetek, vallási legendák. A sajtkészítők védőszentje, Szent Luciusz a történet szerint azért vesztette életét, mert a földesúr tejéből készített sajtot adott a szegényeknek. A legtöbb sajt, amelyet ma is ismerünk (Gorgonzola, Roquefort, Cheddar, Parmezán, Gouda, Camembert) nagyjából a középkorban, vagy kicsivel később alakult ki. Bár eleinte a szegények és a szerzetesek eledelének számított, a késő középkorban már minden társadalmi réteg fogyasztotta. Ekkor terjedt el állítólag az az orvosok által is javasolt és a mai napig bevett szokás, hogy a sajtot étkezések után ajánlott fogyasztani. A történelem során kialakult különféle elkészítési módozatok és technikák, valamint az eltérő érlelési folyamatok eredményeként más-más ízű és karakterű sajtokból válogathatunk manapság. Igen széles a választék, tehát ki-ki megtalálhatja az ízlésének megfelelő terméket. Így a GRoby online kínálata is bővelkedik finomabbnál finomabb sajtokban! A sajtfogyasztásnak számos előnye van, de leginkább a sajt kalcium tartalma az, ami miatt egészséges lehet. Jót tesz a fogaknak, csontoknak. A túlzott sajtfogyasztás viszont okozhat gyomorégést, vagy bőr- és emésztési problémákat is.

Ma már praktikus csomagolásban, szeletelve, reszelt kiszerelésben is kaphatók kedvenc sajtjaink. Főzéshez, sütéshez, szendvics készítéshez, vagy akár grillezéshez is találunk tökéletes állagú, ízű, vagy fűszerezésű sajtot. Legyen akár natúr, könnyed vagy erősebb karakterű, füstölt, laktózmentes egy biztos: a sajt életünk része és örök kedvenc marad mindig!

Előre csomagolt, szeletelt vagy reszelt kemény, félkemény és lágy sajtok számos ízvilágban és zsírtartalommal. Natúr, füstölt, érlelt, nemespenészes és más finomságok széles választéka. Sajtok szendvicshez, sütéshez, főzéshez, hétköznapra és ínyenc fogásokhoz. Főbb márkáink: Frico, Mizo, Tolle, Camping, President, Hajdú.

Tudtad? Egyes sajtok természetes módon, már a gyártás során laktózmentessé válnak.