A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
A termék megszűnt
Mit kell tudni a jégcsapretekről?
A jégcsapretek jellegzetes formájáról és fehér színéről kapta a nevét, fogyasztásra akkor a legalkalmasabb, ha kemény és fényes. Zamatos, enyhén csípős ízű gyökérzöldség. Legédesebb része közvetlenül a levelek alatti résznél található.
Hogyan használhatjuk a jégcsapretket?
“Testvérével”, a gömbölyű sörretekkel egyenértékűen leginkább nyersen, sózva, salátába reszelve, szendvicsek mellé, valamint párolva érdemes fogyasztani. Jellemző tulajdonsága, hogy főzéskor a csípőssége elillan, ugyanakkor enyhén édesebbé válik. Mártogatósként sőt, mártásként is tálalható sült és grillezett húsok mellé.
A jégcsapretek egészségtámogató tulajdonságai
A diétás étrend fontos alapanyaga, alacsony kalóriatartalom mellett magas A-, B- és C-vitamin, valamint kalcium-, vas- és foszforérték jellemzi. Enzimjei és kéntartalmú vegyületei elősegítik az emésztést. Hatóanyagai nemcsak antibakteriálisak, de gombaölő hatással is bírnak, a téli megfázásos betegségek, valamint a kellemetlen bőrelváltozások tüneteit enyhítik. alacsony nátrium és magas káliumtartalma a szív- és keringési betegségek esetében a kálium-nátrium arány egyensúlyának visszaállításában fontos szerephez juthat a diéta során. C-vitamin tartalma segít átvészelni a téli hónapokat, valamint érdemes többet fogyasztani belőle, ha intenzív fizikai terhelésnek tesszük ki magunkat, pl. edzés, kirándulás során. Bár kalóriatartalma alacsony, ennél fogva energiapótlásra nem igazán alkalmas, de a benne lévő ásványi anyagok segítenek visszapótolni az edzés közben az izzadással elveszített elektrolitokat.
Hogyan tároljuk a jégcsapretket?
A jégcsapretek a hűtőszekrény frissen tartó rekeszében akár három hétig is eláll. Ha nem fogyasztjuk el az egész zöldséget, alulról kezdjük el szelni, a megmaradt gyökeret pedig állítsuk egy pohár vízbe, így nem szárad ki és tovább friss marad.
Körülbelül: 500 g
Származás hely: Magyarország
Osztály: II.