A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Mit kell tudni a mandarinról?
A mandarin citrusféle, Ázsiából származó gyümölcs, melyet a 19. századtól ismerhetünk Európában is. A narancsnál kisebb és könnyebben akár kézzel is hámozható mandarin a legédesebb citrusféle, élénk narancssárga színe, aromás héja és lédús gyümölcshúsa miatt igen népszerű.
Hogyan használhatjuk a mandarint?
A mandarint legyakrabban önmagában, vagy gyümölcssaláták alapanyagaként használjuk, Jól párosítható egyéb citrusfélékkel, valamint almával és banánnal. A semleges vagy karakteresebb ízű sajtok és olajos magvak lassítják a mandarin természetes cukortartalmának felszívódását, éppen ezért kiváló energiapótló uzsonnára, vagy fogyasztható – nem cukorbetegeknek - vacsorára is. Gyümölcstorták, pudingok, sütemények díszítésére, gyümölcskocsonyaként is felhasználható. Frissen facsart gyümölcsléként is finom, leginkább citrusfélékből készült vegyes gyümölcslének fogyasztják. Vegyesgyümölcs-lekvárokba, dzsemekbe is eltehető. A citromhoz és a barackhoz hasonlóan joghurt- és túrótorta, valamint sajttorta díszítésére kiválóan alkalmas. Ha gyümölcslevest szeretnénk vele gazdagítani, célszerű a már kihűlt levesbe nyersen, a hártyájától megfosztva beletenni a mandaringerezdeket. Alkoholos koktélok, vörösboros, valamint Sangría-alapú bólék kedvelt alapanyaga.
A mandarin egészségtámogató tulajdonságai
Vértisztító hatása miatt a salaktalanító, méregtelenítő léböjt-kúrák, gyümölcsnapok kedvelt összetevője a mandarin. Alacsony kalóriatartalmú gyümölcs, azonban 100 gramjában 13,34g szénhidrátot taralmaz. B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, természetes folsav és C-vitamin forrásként erőteljes antioxidáns, támogatja az immunrendszer és az idegrendszer regenerálódását. Fokozza a nyálkahártyák vérkeringését, serkenti az emésztést, segít egyensúlyban tartani a bőr nedvesség- és zsírtartalmát.
Hogyan tároljuk a mandarint?
A mandarin szobahőmérsékleten maximum egy hétig tárolható, jobban kedveli a sötét, természetes szellőzésű tárolóteret. Hűtőben a frissen tartó rekeszben, vagy zöldséges rekeszben is eltartható kb. egy hétig.
A termék héja fogyasztásra alkalmatlan.
Származási ország: Görögország
Osztály: II.