A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Mit kell tudni az idared almáról?
Az Idared a magyar almatermesztés sikerfajtája. A piros almafajta mindennapi fogyasztásra nyersen ajánlott gyümölcs. Lédús, fehéressárga húsa, édes-savanykás ízvilága enyhe fűszeres hatással gazdagodik, melynek köszönhetően az egyik legnépszerűbb almafajtánk.
Hogyan használhatjuk az idared almát?
Uzsonnára, sütemények töltelékeként, szósznak, lekvárnak, befőttnek is eltehető, gyümölcslevesnek elkészítve is fogyasztható, valamint párolva vagy kompótként a rostmentes és/vagy kímélő étrendet követők számára képes pótolni az egészség megőrzéséhez szükséges nyomelemeket és ásványi anyagokat. Fahéjjal, szegfűszeggel gazdagítva az ünnepi terítékre kívánkozik sült alma, vagy egyéb almás sütemény formájában.
Az alma egészségmegőrzést támogató tulajdonságai
Magas nátrium, foszfor és vastartalom jellemzi. A-, B- és egy kevés C-vitamint tartalmaz, illetve megemlítendő kálcium-, magnézium- és káliumtartalma is. Ha szeretnénk megőrizni vitamintartalmát, akkor nyersen vagy párolva fogyasszuk.
Hogyan tároljuk az idared almát?
Az idared alma tárolhatósága kiemelkedően jó, hűvös, de nem hideg, természetes levegőjű tárolótérben egészen februárig eltartható minőségromlás nélkül. Hűtőben és más zöldségek és gyümölcsök mellett nem javasolt tartani, mivel azokban érésgyorsító hatást fejt ki az almából a gyümölcsben természetes módon termelődő etilén. Az alma ezen tulajdonságát egyébként felhasználhatjuk a még éretlenül beszerzett banán vagy avokádó otthoni érleléséhez.
Származási ország: Lengyelország
Osztály: II.