A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Mit kell tudni a kaliforniai paprikáról?
A kaliforniai paprika - eredeti nevén bell, azaz harang paprika - egyedülálló paprikaféle: édesebb mint akár az eper, színei pedig a legélénkebb gyümölcsökével vetekednek. Zöld, sárga és piros színű példányaival találkozhatunk, a színek az érettségi állapotáról árulkodnak.
Hogyan használhatjuk a kaliforniai paprikát?
Érdekesség, hogy a kaliforniai paprika felhasználási módja attól is függ, hogy milyen nemű, azaz három- (hím), vagy négykamrás (női) -e a zöldség. Előbbi esetben hőkezelést igénylő, főzésre alkalmas példányról van szó, utóbbi esetben pedig az édesebb, nyersen fogyaszthatóról. A kaliforniai paprika szinte kéri, hogy nyersen fogyasszuk szendvicsek mellé, vagy vegyes saláták részeként. Harsogóan ropogós állaga és íze remekül ellenpontozza a semleges, csípős, vagy markáns ízű zöldségeket és gyümölcsöket, valamint a különféle sajtokat. Ha főzéshez, pároláshoz, sütéshez használjuk, jellegzetes, egyedi ízvilága picit igazít az ételek megszokott ízharmóniáján. Töltött paprikának és sült paprikaként is felhasználhatjuk, valamint félbevágva és megtöltve, sajttal megszórva, sütőben sütve kiváló alacsony szénhidrát-tartalmú ebéd vagy vacsorafogás.
A kaliforniai paprika egészségtámogató tulajdonságai
Alacsony kalória- és szénhidrát-tartalmú, ugyanakkor rostokban gazdag zöldség, ezért kiválóan illeszthető a diabetikus étrendbe is. Erőteljes antioxidáns a magas C-vitamin tartalom miatt, valamint gyulladácsökkentő hatása is ismert. A csípős példányokban található kapszaicin a koleszterintszint csökkentésében támogat. B6 vitamin tartalma az idegrendszer, E-vitamin tartalma a b őr és a haj karbantartásában játszik szerepet. Provitaminjai a hámsérülések gyógyulását segítik elő.
Hogyan tároljuk a kaliforniai paprikát?
A kaliforniai paprika hűvös, de nem hideg, maximum 10-12 °C fokos, napfénytől védett, természetes szellőzésű tárolóteret igényel. Ha nem szellőzik jól, a kaliforniai paprikán sötét foltok jelennek meg és a zöldség idejekorán megrothad. Hűtőben tárolva maximum 3-4 hétig tárolható frissen tartó/zöldséges rekeszben.
Származási ország: Hollandia
Osztály: II.