A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Átmeneti készlethiány
Mit kell tudni a kiviről?
A rendkívüli ellenállóképesség a kivi egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hiszen emiatt szinte sosem kell kezelni, hogy a szállítás nehézségeit elviselje. A tenyérnyi, tojásdad, pelyhes zöld gyümölcs jellegzetes, édes-savanykás íze miatt igen népszerű, annak ellenére, hogy Európában szokatlan módon a gyümölcshús meghökkentően zöld, ami régiónkban kevés kivétellel – egres, szőlő - az éretlenség jele.
Hogyan használhatjuk a kivit?
A kivi értékes vitaminjai és ásványi anyagai a nyers fogyasztással hasznosulnak leginkább. A gyümölcs, savanykás jellege miatt, kiváló mártás, mártogatós és csatni alapanyag, ami sült, grillezett húsokkal, zöldségropogóssal jól párosítható.
A kivi egészségtámogató tulajdonságai
Amit kevesen tudnak, hogy a barackhoz hasonlóan, a kivit sem kell meghámozni. Fogyasztható héjastól is, őt, ebben a formában sokkal több folsavhoz, E-vitaminhoz és rostokhoz juttatjuk a szervezetünket, mint ha pusztán a gyümölcshúst fogyasztanánk. Egyetlen egy kivi elfogyasztása fedezi a szervezet napi C-vitamin szükségletét. Ebből az egyetlen tényből megállapítható még egy laikus számára is, hogy a kivi az immunrendszer őrangyala, legyen szó az átmeneti évszakok megfázásokkal terhelt időszakáról, vagy egy intenzív nyári utáni kifáradástól. Antioxidánsai hozzájárulnak a sejtek korai elöregedéséért, a gyulladásokért, szívbetegségekért felelőssé tehető szabad gyökök semlegesítéséhez. A szív- és érrendszeri problémák kialakulásának lehetőségét a koleszterinszint csökkentésével támogatja. Káliumtartalma a vérnyomás rendezésében játszik szerepet, valamint az alvászavarok, stressz, fáradtság tüneteinek enyhítésében. Természetes módon fokozza a kollagéntermelést, ennek köszönhetően fogyasztásával és külsőleg pakolásként alkalmazva is a bőr öregedését késlelteti, sőt, az UV-sugárzás káros hatásaitól is megóvja a bőrt, nem véletlenül alkalmazzák gyakran kozmetikai alapanyagként is.
Hogyan tároljuk a kivit?
A kivi az avokádóhoz hasonlóan utánérő fajta, tehát az sem baj, ha még nem elég érett, amikor megvesszük. Tárolható szobahőmérsékleten, hűtőben és a fagyasztóban is, és – ez szintén a kivi egyik rendkívüli tulajdonsága – egyik tárolási mód során sem károsulnak legnagyobb értéket jelentő vitaminjai. Ez alól csak a felszeletelt, vagy sérült héjú kivi a kivétel.
Származási ország: Olaszország
Osztály: II.