A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Mit kell tudni a narancsról?
A legnépszerűbb déligyümölcs, melynek őshazája Dél-Kína. Európában a Mediterránumban honosodott meg. Az édes narancsok közé tartozó gyümölcs nemcsak rendkívül ízletes és kellemes illatú, de számos egészségmegőrző és gyógyító tulajdonsággal rendelkezik. A narancsban szinte tökéletes harmóniában egyesül az édes és a savanyú ízvilág, a rostokban gazdag, lédús gyümölcs minden korosztály számára valódi gasztronómiai élvezet nyújt.
Hogyan használhatjuk a narancsot?
A narancsot leggyakrabban nyersen fogyasztjuk, ugyanakkor számos más formában is élvezhetjük előnyeit és erényeit. A narancslé frissen préselve magas rost-tartalmú ital, szűrve pedig akár a kisbabák is fogyaszthatják. A narancshúst vékony hártya fedi, ami enyhén kesernyés ízű. Nyers fogyasztásakor ez nem különösen zavaró, ugyanakkor a narancs gyakori összetevője a gyümölcskoktéloknak, bóléknak is. Ha így szeretnénk tálalni, célszerű eltávolítani a narancsgerezdekről a hártyát. Gyümölcslevesekhez a főzés utolsó fázisában adjuk hozzá, bár célszerűbb a már kihűlt levesbe tenni, hogy vitamintartalmáét megőrizze. A savanykás-édes ízhatás miatt grillezett húsok, sültek, vagdaltak, - pl. fasírt - hidegsültek mellé is kínálhatjuk a klasszikus savanyúság helyett. Befőttként is megállja a helyét, de ha a nyár ízét meg szeretnénk őrizni télire, célszerűbb lekvár formájában tartósítani.
A narancs egészségmegőrzést támogató tulajdonságai
A narancs, mint a legtöbb citrusféle erőteljes antioxidáns hatású gyümölcs, ezért kiválóan alkalmas a legyengült szervezet támogatására, legyen szó megfázásról, vagy komolyabb betegségekről akár. Szinte nincs olyan szervrendszer, amit a rendszeres narancsfogyasztás ne támogatna. 14-féle vitamin található meg benne, melyből a legjelentősebb a C vitamin (58 mg/100 g). Fogyasztása elősegíti a szervezet hatékony védekezését a meghűléses betegségek ellen. Jelentős mennyiségű növényi rostot, elsősorban pektint tartalmaz, ennek köszönhetően támogatja a cukrok, zsírok és fehérjék felszívódását, mérsékeli az érrendszeri betegségeket előidéző magas koleszterinszintet. Magas szénhidráttartalma miatt inkább uzsonnára érdemes fogyasztani, valamint aktív fizikai igénybevétel után az elvesztett energia pótlására.
Hogyan tároljuk a narancsot?
A narancs száraz, hűvös, természetes levegőjű tárolótérben tartható el a legtovább minőségromlás nélkül.
Figyelem!
A termék héja fogyasztásra alkalmatlan.
Származási hely: Görögország
Osztály: II.