A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
A termék megszűnt
Mit kell tudni az őszibarackról?
Az eredetileg molyhos-pelyhes őszibarack Ázsiából származik, mára az egész világon az egyik legkedveltebb nyáron és ősszel termő, édes ízű, jellegzetes illatú gyümölcs. A héj színe, vastagsága valamint a gyümölcshús színe erősen függ a fajtatulajdonságoktól, általában pirosba hajló, rózsás-narancs szín áés élénksárga vagy fehér hús jellemzi. Csupasz, nem pelyhes hidbridje a nektarin, amit kopaszbarackként is ismerünk. Az őszibarack egyik érdekessége, hogy közelebbi rokonságban áll a mandulával, mint más barackfélékkel.
Hogyan használhatjuk az őszibarackot?
A dinnyefélékhez hasonlóan az őszibarack is szomjoltó gyümölcs, mely magas cukortartalma miatt tökéletesen lefedi az uzsonnát. Ha fogyasztunk mellé fehérjét pl. sajt vagy sült, párolt hús formájában, akkor egy teljes étkezést is lefedhetünk vele. Az őszibarack kompótnak, befőttnek is kiválóan alkalmas, ebben a formájában savanyúság helyett tálalhatjuk húsételek mellé is. Alapvetően nyersen fogyasztjuk, de alkalmas torták és egyéb sütemények díszítésére is. Jól párosítható joghurttal, túróval, natúr sajtkrémmel, mascarpone-val vagy mozarellával is. Sangría-alapú italok, alkoholos bólék összetevőjeként emeli az italok élvezeti értékét. Turmixok, smoothie-k összetevője, valamint fagylalt, sorbet és jégkása alapanyagkét is használhatjuk. Hideg teakoktélok ízesítésére is alkalmas, áztatás után a teát le kell szűrni és eltávolítani belőle a barackot, különben opálos/zavaros lesz az ital. Rostos és szűrt formájában az egyik legnépszerűbb ivólének számít az őszibaracklé.
Az őszibarack egészségtámogató tulajdonságai
Az őszibarack kiváló energiapótló, ezért edzés, vagy jelentős fizikai aktivitás után érdemes fogyasztani. Vértisztító, emésztésserkentő, és vízhajtó hatása is ismert, valamint segít megőrizni a haj, a körmök és a bőr szépségét. Sok magnéziumot és kalciumot tartalmaz, A- és C-vitamin tartalmának következtében antioxidáns hatású. Béta-karotin-, C-vitamin- és szeléntartalmának köszönhetően rákellenes hatású.
Hogyan tároljuk az őszibarackot?
A hűtő alsó fiókjában 2-3 napig eltartható az érett őszibarack. Csak fogyasztás előtt mossuk meg. Más gyümölcsfélékkel ellentétben az őszibarack jól tűri a fagyasztást is, de érdemes előtte meghámozni, feldarabolni, így a kiolvasztáskor nem lesz löttyedt.
Származási ország: Spanyolország
Osztály: I.