A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
A termék megszűnt
Mit kell tudni a hónapos retekről?
A hónapos retek a kora tavasz egyik legelső hírnöke, tele vitaminokkal, értékes ásványi anyagokkal és az emésztést támogató rostanyagokkal. Fajtánként eltérő méretű, élénk piros színű, hófehér húsú, ropogós állagú, magas víztartalmú, enyhén csípős jellegű gyökérzöldség.
Hogyan használhatjuk az hónapos retket?
A hónapos retek elsősorban nyersen szendvicsek mellé, valamint saláták összetevőjeként fogyasztandó, amit magas C- és B-vitamin tartalma is indokol. Hazánkban ritkán használjuk ivóléként, pedig a frissen préselt reteklé az egyik legintenzívebb, természetes eredetű salaktalanító, ilyenformán a léböjt kúrák egyik legértékesebb alapanyaga is. Ha ezen tulajdonságát szeretnénk a mindennapjaink részévé tenni, akkor a zöldségekből, gyümölcsökből készült smoothie-ba tegyünk egy pár hónapos retket is.
A hónapos retek egészségtámogató tulajdonságai
Az antioxidáns C- és az idegműködést, vérképzést támogató B-vitaminok mellett a hónapos retek értékes kénvegyületei a bőr egészségének megőrzését segítik elő. Ezen kívül tartalmaz még vasat, foszfort, káliumot és kalciumot, nátriumot és magnéziumot. Jelentős méregtelenítő hatással bír, tehermentesíti a májat a felgyülemlett toxinoktól. Természetes fertőtlenítő hatása a vese működését támogatja. Alacsony glikémiás indexe miatt a diabetikus étrendet tartók számára értékes alapanyag. Az emésztést is támogatja, ugyanakkor egyeseknél puffadást és ebből kifolyólag hasi görcsöket okozhat az arra érzékenyeknél.
Hogyan tároljuk a hónapos retket?
A hónapos retek hűvös, közepes páratartalmú, természetes szellőzésű tárolóteret igényel, ennek hiányában pár napig a hűtőszekrény frissen tartó rekeszében is eltartható. Száraz helyen sokat és gyorsan veszít nedvességtartalmából, minősége és élvezeti értéke jelentősen romlik.
Származási ország: Magyarország
Osztály: II.