A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Mit kell tudni a szőlőről?
A szőlő táplálkozástani szempontból az egyik legértékesebb gyümölcsünk. A zöldessárga színű és kicisvel halványabb húsú fehér szőlő természetes gyógymódként szolgál például ízületi és keringési megbetegedések esetében, méregtelenítő hatása jól érvényesül léböjt-kúra, tisztítókúra alatt, és különösen ekkor hasznosíthatjuk energiát adó, magas szénhidráttartalmát is.
Hogyan használhatjuk a szőlőt?
A szőlőből a nyersen történő fogyasztása mellett készíthetünk mustot és préselhetünk belőle szőlőlevet. A nyers szőlő kiváló kiegészítője különböző sajtoknak, valamint magvaknak, uzsonnára vagy előételként, valamint vendégváró fogásként tálalható dióval, mogyoróval, vagy aszalt gyümölcsökkel, például datolyával, fügével párosítva. A szőlő felhasználható gyümölcstorták és egyéb desszertek díszítéséhez, valamint nagyszerűen illik a savanykás ízvilágú, bogyós gyümölcsökből – málna, eper, áfonya, ribizli - készült, hűsítő, nyári levesekhez. Nyersen tálalható hidegsültek mellé is, helyettesítve a hagyományos – rizs, krumpli, egyéb zöldség – köretet.
A szőlő egészségmegőrzést támogató tulajdonságai
A szőlő jellemző vitamintartalma elsősorban B1- és B2-vitamin, de C-vitamin, folsav és biotinforrás is. Az ásványi anyagok közül tartalmaz foszfort, káliumot, kálciumot, nátriumot, magnéziumot, kevés növényi vasat és cinket. Fogyasztása jó hatással van az idegekre, az agyra, a csontokra és a fogakra.
Hogyan tároljuk a szőlőt?
A szőlő hűvös, természetes levegőjű tárolótérben tartható el minőségromlás nélkül. A fagyasztását kerüljük, ha később nyersen akarjuk fogyasztani, ugyanakkor gyümölcslevesnek, szósznak a fagyasztott szőlő is alkalmas. Hűtőben is tárolható, de a szőlő alapvetően nem igazán alkalmas pár napnál további tárolásra, minél hamarabb fogyasszuk el.
Származási ország: Olaszország
Osztály: II.