A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Mit kell tudni a rosé szőlőről?
A szőlő az egyik legrégebben ismert kultúrnövény, melynek számos fajtája ismert. Ezek egyike a jellegzetes, pirosas-bordó árnyalatú rosé szőlő, mely valójában a kékszőlők - pl. kékfrankos, kadarka, zweigelt, merlot, cabernet sauvignon és cabernet franc - közé tartozik, nevét pedig a vörös- és fehérborokétől eltérő eljárással készülő rozéborról kapta.
Hogyan használhatjuk a rosé szőlőt?
Ahogy minden más szőlőfélét elsősorban nyersen fogyasztjuk, hiszen élvezeti értéke – a belőle készült bor, must, szőlőlé mellett – ekkor a leteljesebb. Feldolgozott formában általában lekvárként szolgálja ízlésünket, illetve vegyes gyümölcssaláták, gyümölcslevesek alapanyagaként is hasznosíthatjuk. Utóbbi esetben a szőlő akkor kerüljön a levesbe, ha az már langyosra hűlt. Dekorációs értéke kiemelkedő, ezért torták és egyéb desszertek díszítésére is alkalmas. Sangría-alapú koktélokhoz kiválóan illik. Olajos magvakkal – mandula, mogyoró, de főként dió – és semleges, vagy aromás kemény és lágysajtokkal kiváló csemege, vendégváró, előétel, vagy uzsonna lehetőség.
A rosé szőlő egészségtámogató tulajdonságai
Mivel egy szem szőlő nagyjából 80% vizet tartalmaz, a rosé szőlő is kiválóan alkalmas szomjunk oltására. Teljes értékű táplálékforrásnak számít, ezért az almához hasonlóan bátran használhatjuk léböjtkúra vagy gyümölcsnap, valamint tisztító, méregtelenítő, salaktalanító kúrához, hiszen szénhidráttartalma elegendő energiát biztosít. A szőlőt magas cukortartalma miatt inzulinrezisztensek és kettes típusú cukorbetegségben szenvedők nem, vagy csak szoros dietetikai felügyelet mellett fogyaszthatják. Vértisztító, regeneráló, idegerősítő hatása is ismert. Fogyasztása jó hatással van az idegekre, az agyra, a csontokra és a fogakra. A szőlő jellemző vitamintartalma elsősorban B1- és B2-vitamin, de C-vitamin, folsav és biotinforrás is. Az ásványi anyagok közül tartalmaz foszfort, káliumot, kalciumot, nátriumot, magnéziumot, kevés növényi vasat és cinket.
Hogyan tároljuk a rosé szőlőt?
A rosé szőlő hűvös/hideg - de nem fagyközeli – napfénytől védett tárolóteret igényel. A hűtő frissen tartó rekeszében sokáig eláll. Aromás zöldségek, gyümölcsök mellett ne tároljuk, mert átveszi a nem kívánatos szagokat. Kizárólag felhasználás előtt mossuk meg.
Származási ország: Olaszország
Osztály: II.