A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
A termék megszűnt
Mit kell tudni az új burgonyáról?
Az új burgonya a friss, korai burgonya, ami a vetés után nem sokkal már szedhető, héja szinte nem is fejlődött ki, jóformán egy kis mosás után úgy ahogy van felhasználható. A beérett burgonyáénál magasabb víztartalma miatt gyorsabban elkészíthető.
Hogyan használhatjuk az új burgonyát?
A nyári melegben a könnyű, de laktató főételek egyik leggyakoribb körete a gyorsan elkészíthető új burgonya. Magas víztartalma miatt csak nagyon kevés főzővizet igényel, jószerével a saját maga által kiengedett gőzben puhul meg. Az új burgonya elsősorban párolva, például petrezselymes krumpliként, vagy sütőben parázsburgonyaként ismert. Állagánál fogva főzésre nem igazán alkalmas, mert hamar szétfő, de gyorsan kisütve az új burgonyának jellegzetes, kissé édeskés íze van, amit a bundában rántott nyári zöldségek – tök, padlizsán, cukkini – nagyszerűen kiegészítenek. Kevés tejföllel vagy zsírszegényebb kivitelben joghurttal behabarva ízletes főzeléket készíthetünk belőle. A párolt új burgonya hidegkonyhai készítményekben is megtalálja a maga helyét. A fűszerek közül a petrezselyem zöldjén kívül a friss vagy szárított morzsolt kapor és a fokhagyma kívánkozik mellé leginkább. Tejföl vagy joghurt alapú salátákat is kínálhatunk mellé.
Az új burgonya egészségtámogató tulajdonságai
Ásványi anyagai, vitaminjai, értékes rostjai miatt érdemes beiktatni a heti étkezéseinkbe, legalább egyszer. Mivel kevésbé lisztes jellegű, mint a beérett burgonya, a szénhidráttartalma is alacsonyabb, ennek megfelelően a low carb és a diabetikus diéta összetevőjeként is számolhatunk vele a nyári hónapokban.
Hogyan tároljuk az új burgonyát?
Az új burgonya jól szellőző, hűvös, közepes páratartalmú tárolóteret igényel. (Száraz helyen a nedvességtartalmát feléli, megöregszik.) Ha ezt nem tudjuk biztosítani a számára, hűtőben is eltartható körülbelül egy hétig minőségromlás nélkül.
Foszlós, vöröses héjú, apróbb méretű burgonya.
Kiváló petrezselymes burgonya készítésére. B típusú burgonya.
Származási ország: Magyarország
Osztály: I.