A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
A termék megszűnt
Mit kell tudni a sárgabarackról?
A sárgabarack az egyik legnépszerűbb , kajszibarack vagy a rózsabarack néven is ismert nyári gyümölcs. A különböző sárgabarack fajták általános jellemzője a lédús, édes, sárga gyümölcshús, a bársonyos, élénk narancs vagy pirosba hajló narancs szín és az összetéveszthetetlen illat.
Hogyan használhatjuk a sárgabarackot?
Ha sárgabarack, akkor lekvár vagy pálinka! E gyümölcs két legnépszerűbb felhasználási módja az egészségmegőrzésnek, és a hangulatteremtésnek is alapot ad, de természetesen ennyiben nem merülnek ki a lehetőségeink. Gyümölcssalátákba is tehetjük és természetesen nyers fogyasztása is rendkívül élvezetes. Dekoratív, élénk színű gyümölcsként torták tetején találkozhatunk vele; kifejezetten illik a joghurt és túrótorták hófehér esztétikájához. A hagyományos karácsonyi sütemények rétegei között gyakran találunk sárgabaracklekvárt és természetesen a nyári strandélmények sem igazán teljesek sárgabaracklekváros palacsinta vagy gofri nélkül.
A sárgabarack egészségtámogató tulajdonságai
Télen a kamrapolcról előkerülő sárgabarackbefőtt nemcsak a nyár ízeit idézi. Vitaminjai, ásványi anyagai, rostjai átsegítenek a hideg, zimankós, bacikkal és vírusokkal teli hónapokon. A sárgabarackban ugyanis nagyobb mennyiségben található A-, E- és C-vitamin, valamint mangán, magnézium, réz. Ehhez képest viszont a kalóriatartalma meglepően alacsony; egy szem barack nagyjából 20 kalóriát tartalmaz. Gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban és más értékes fitonutriensekben, melyek szervezetünket a súlyos krónikus betegségektől, az ún. oxidatív stresszel összefüggő sejtkárosodástól óvják.
Hogyan tároljuk a sárgabarackot?
A sárgabarack hűvös, napfénytől védett, közepes páratartalmú tárolóteret igényel.
Származási hely: Spanyolország
Osztály: II.