A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Mit kell tudni a kápia paprikáról?
Az eleinte zöld kápai paprika teljesen éretten élénkpiros, vastag húsú, vékonyhéjú, lédús chilipaprika-féle. Kiváló tulajdonsága, hogy fonnyadásra nem hajlamos; rugalmassága hosszabb tárolás esetében is megmarad. Különleges ízvilágát magas cukortartalmának köszönheti. Eredeti nevén Corno di Toro chili, azaz bikaszarv paprika, ami kiválóan leírja a kápia paprika hosszú, hegyes, enyhén kúpos és gyakran hajlított formáját és a rá jellemző kemény tapintását.
Hogyan használhatjuk a kápia paprikát?
A kápia paprika nyers fogyasztásra kiválóan alkalmas, kedvelői kiemelik az édes és enyhén – általában 0, ritkán (maximum) 500SHU - csípős ízek nagyszerű egyensúlyát. A grillezés egyik kedvelt alapanyaga, kifejezetten alkalmas a BBQ ételek ízvilágának fokozására. Ha pikáns ízű lekvárban gondolkodunk, elsőként jusson eszünkbe a kápia, mely kiválóan alkalmas befőzésre; paprikalekvár, paprikakrém, valamint lecsó és csalamádé alapanyagnak is használható.
A kápia paprika egészségtámogató tulajdonságai
A paprikafélék kalóriatartalma általában alacsony, a kápia paprika esetében kicsit magasabb ez az érték: 100 gramm kápia 20 kcal-t tartalmaz. Ugyanakkor még ezzel együtt is kiválóan alkalmas a low carb diéta részeként támogatni a fogyókúrát. Ehhez magas C-vitamin, kalcium, foszfor, kálium é béta-karotin tartalma is hozzájárul, amivel megelőzhetők a fogyókúrák során - a kiegyensúlyozatlan táplálkozásból eredő - gyakran tapasztalható hiánybetegségek. Serkenti az anyagcserét, csökkenti a koleszterinszintet, szabályozza a vérkeringést.
Hogyan tároljuk a kápia paprikát?
A kápia paprika sokáig 3-4 hétig is megőrzi frissességét és még a vitamintartalma sem sérül, amennyiben hűvös, de nem hideg, természetes szellőzésű tárolótérben tartjuk. A hűtő frissen tartó rekeszében maximum 3-4 napig tartható minőségromlás nélkül, a hideg nem tesz jót a paprika állagának.
Származási hely: Magyarország
Osztály: II.