A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
A termék megszűnt
Az angol zeller számos más néven is ismert (és kerül forgalomba), ilyen például a szárzeller, rúdzeller, halványított, vagy a halvány zeller.
Az angol zeller leginkább nyersen fogyasztva fejti ki áldásos hatásait. Ropogós, cseppet sem száraz vagy szálkás állaga friss, élénk érzetet kelt, valódi felüdülést jelent a puha, finomított élelmiszerektől elkényelmesedett fogak és rágóizmok számára. Különböző ízesítésű mártogatósokkal kínálhatjuk, vagy a szárat megtöltve, afféle csónakszendvicsként kínálhatjuk vacsorára. Jól párosítható túró és/vagy tojásalapú szendvicskrémekkel, padlizsánkrémmel, fokhagymás, zöldfűszeres vajkrémekkel. Klasszikus koktél alapanyag, a híres-neves vodka-paradicsomlé alapú Bloody Mary-t autentikusan szárzellerrel kínáljuk vendégeinknek. Méregtelenítő, salaktalanító lébújtkúraként az angol zeller kipréselt levét igyuk, vagy tegyük a mixerbe és készítsünk belőle spenóttal, céklával, petrezselyemmel gazdagított smoothie-t.
Az angol zeller egészségtámogató tulajdonságai
Kétségtelen, hogy magas víz- rosttartalmával, alacsony kalóriatartalmával - 100 grammban mindössze 14 kcal - , ABC vitaminarzenáljával, magnézium-, vas-, kalcium-, kálium-, nátriumraktárával joggal tulajdonítanak neki fiatalító, kedélyjavító és fájdalomcsillapító hatást. Az arra érzékenyeknek puffadást okozhat, ugyanakkor kismennyiségben a fogyasztása általában nem okoz számottevő panaszt.
Szobahőmérsékleten is eltárolható, de ha tényleg szeretnénk sokáig - akár 4 hétig is - friss szárzellert ropogtatni a szendvicsünk mellé, akkor célszerű alul, a szárak csatlakozásánál szorosan alufóliába tekerni, csomagolva a hűtőszekrény frissentartó rekeszébe.
Származási ország: Hollandia
Osztály: II.