A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Mit kell tudni a koktélparadicsomról?
A koktélparadicsom, más néven cseresznyeparadicsom egésze apró szemű paradicsom, egyes fajtái a ribizliéhez hasonló nagyságúak. A klasszikus kerek piros mellett sárga, narancssárga, ovális, harangformájú fajtái is léteznek. Az első európai koktélparadicsom termés Santorini szigetén érett, azóta a növény nemesítésén számos agronómus dolgozott, hogy a vásárlói igényeknek is minél inkább megfeleljen mind ízében, formájában és színében.
Hogyan használhatjuk a koktélparadicsomot?
A koktélparadicsomot leggyakrabban vegyes salátákhoz, szendvicsek mellé, valamint főfogásokhoz dekorációs céllal tálalhatunk. A koktélparadicsom egészségtámogató tulajdonságai A sárga és a narancs paradicsom hipoallergén, tehát ideális azok számára, akiknek tiltott piros zöldséget fogyasztani. A vitaminok közül a C-vitamin (20-30 mg), de még 11-12 féle vitamin található benne, közöttük az A, B1, B2. Nagyobb mennyiségben tartalmaz karotint (provitamin), mint a piros koktélparadicsom. A koktélparadicsom nagy mennyiségben tartalmaz K-vitamint, ami a vérképződéshez és a véralvadás folyamatához, valamint az anyagcsere folyamatokhoz – vese és epe kiválasztás - elengedhetetlen összetevő. A K-vitamin emellett a stabilizálja a kalcium felszívódását, ami a csontfejlődéshez, csontregenerációhoz szükséges. Magas likopintartalma a szem egészségnek megőrzésében támogatja a szervezetet. (Mivel a likopin zsírban oldódó vegyület, érdemes a koktélparadicsom felhasználásakor pl. olívaolajat csepegtetni az ételekhez.) Krómtartalma a szénhidrát anyagcsere egyensúlyi folyamatának helyreállításában, megőrzésében támogatja a szervezetünket. Rostanyagai a jó emésztést és ezzel az immunrendszert is támogatják.
Hogyan tároljuk a koktélparadicsomot?
A koktélparadicsom 95%-os relatív páratartalom mellett akár két hétig is tárolható, de tekintve, hogy ezt egy kamrában nem tudjuk biztosítani, inkább tegyük a hűtő frissen tartó rekeszébe, jól szellőző csomagolásban. Fogyasztás viszont hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni; a hideg paradicsom sokat veszít gasztronómiai értékéből.
Származási ország: Magyarország
Osztály: II.