A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Gluténmentes étkezési keményítő.
A felhasználhatósága igen sokrétű: a levesek és szószok sűrítésétől a sütemények és torták lazításán át, a krémek állagának javításáig, szinte minden területen eredményesen használható.
Felhasználási javaslat:
Süteményekhez piskótatészta és kevert tészta (pl. kuglóf, muffin, aprósütemények): a receptben megadott lisztmennyiség max. 1/3 részét helyettesítjük keményítővel.
Szószokhoz és főzelékekhez: a Dr. Oetker Étkezési keményítőt kevés hideg folyadékkal csomómentesen elkeverjük, habverővel a forró ételhez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk.
Édes és pikáns szószok, mártások: 500 ml folyadékhoz/szószalaphoz 15 g (kb. 1 púpos evőkanál) étkezési keményítő.
Levesek (pl. krémlevesek, gyümölcslevesek, paradicsomleves): 500 ml levesalaphoz 20 g (kb. 2 csapott evőkanál) étkezési keményítő.
Főzelékek (pl. borsófőzelék, lencsefőzelék): 500 ml főzelékalaphoz 25-30 g (kb. 2 púpos evőkanál) étkezés keményítő.
Fontos: az étkezési keményítővel sűrített leveseket és mártásokat ne főzze hosszabb ideig, különben a keményítő hatása csökken.
Tárolási információ: száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Magyarország