A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Táplálkozás-élettani szempontból a tök legértékesebb része a magja, mivel kis mennyiségben is jelentős tápértéket képvisel.
A tökmag rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat, jelentős mennyiségű egészséges zsírt, magnéziumot és cinket tartalmaz. A tökmag antioxidánsokat, például karotinoidokat és E-vitamint is tartalmaz.
Az antioxidánsok csökkenthetik a gyulladásokat és megvédik a sejteket a káros szabad gyököktől.
A tökmag az ételek tápláló és értékes kiegészítője lehet. A merészebbek akár levesbetétként vagy húspótlóként (pl. vagdaltakban, töltött ételekben a darált hús helyettesítésére) is alkalmazhatják. Klasszikusabb forma a müzlikben, sütemények, saláták tetejének díszítésében, kenyérfélékben, pékárukban való felhasználás. De akár önállóan, vagy például mézzel, karamellel kiegészítve is fogyasztható.
Tárolási információ: fénytől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Magyarország