A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
A körte eredete bizonytalan. Feltehetően Louis Augustin Guillaume Bosc (1759-1828) botanikus és zoológus versailles-i faiskolájából származik. De vannak források, melyek a 18. század végén (1793-ban) véletlenül talált magoncként, míg mások Jean-Baptiste van Mons pomológus által 1807-ben, Belgiumban létrehozott fajtaként említik.
Magyarországon, de világszerte népszerű olyannyira, hogy a legnagyobb számban forgalmazott körtefajta. Hazánkban 1956 óta államilag elismert.
A körte szeptemberben érik, nagy vagy közepesen nagy (180-280 g), alakja kissé megnyúlt, a szár felé elkeskenyedő (kobak alakú), gyakran egyenetlen, dudoros. Héja közepesen vastag, tapintása száraz, érdes, fahéj színű, jóformán teljes egészében rozsdamázzal borított. Húsa fehér, olvadó, lédús, finom szemcséjű, édes, fűszeres, kellemes aromájú.
Friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra és tárolásra (december-januárig) egyaránt alkalmas. Jól szállítható termék.
Származási ország: Belgium
Osztály: II.