A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Európába az időszámítás utáni első évszázadokban érkezett, majd ezt követően – a mongol, török törzsek közvetítésével – több hullámban is eljutott, de termesztése csak a 15. századtól vált népszerűvé, a kalászos keserűfűféle háromélű, legömbölyített gúla formájú, barnás színű szemtermése.
Íze illata jellegzetes erős dióra emlékeztető. Termesztésének fénykorát a pohánka a 17. században érte el, később az intenzív termesztésű gabonafélék és a burgonya megjelenésekor visszaszorult a termőterülete. A szegények eledelének tartották. Mára francia, holland, német, ukrán, lengyel területen termesztik és fogyasszák jelentős mennyiségben. Felhasználását tekintve rizs helyett hurkába töltve használták és mára a gluténmentes táplálkozás szerves része lett. Őseink télen fogyasztották, mert „meleget ad”.
Felhasználási javaslat: köretnek, kásának, levesbe, müzlibe. Ajánlott fűszerek: bazsalikom, majoranna, kakukkfű, vöröshagyma.
Elkészítéséi javaslat: főzés előtt meleg vízzel öblítsd át. Háromszoros mennyiségű, forrásban lévő vízbe tedd bele és közepes lángon 18 percig főzd. Közben sózd, fűszerezd, vaj hozzáadása is javasolt.
Tárolási információ: száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Lengyelország (L) vagy Ukrajna (U) ( a dátumnál kóddal jelölve).