A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Szárazon pirított, sózott magvak: földimogyoró, hántolt tökmag, mandula, kesudió és hántolt napraforgómag keveréke.
A földimogyoró vitaminokban gazdag, egészséges táplálék. Olajtartalma magas (40-50%), koleszterin csökkentő hatású. Az egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag táplálkozás, a földimogyoró fogyasztása is segíthet a szívbetegségek kivédésében. Csillapítja a vérzést, csökkenti a vérnyomást, és gyógyítja a tüdőt is. Fehérjetartalma is jelentős, ami a vegetáriánus táplálkozás híveinek nyújthat nagy segítséget. Értékes összetevője a B-vitamin, az antioxidáns E-vitamin és gyulladáscsökkentő hatása is jelentős.
A tökmag rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat, jelentős mennyiségű egészséges zsírt, magnéziumot, cinket tartalmaz. A tökmag antioxidánsokat, például karotinoidokat és E-vitamint is tartalmaz. Az antioxidánsok csökkenthetik a gyulladásokat és megvédik a sejteket a káros szabad gyököktől. A tökmagot keverhetjük salátába, turmixokba is és felhasználhatjuk granolához is, de sós péksüteményeket kiflit, pogácsát is megszórhatunk vele.
A kesudió fogyasztása a szervezetünk számára nagyon sok hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, gazdag telítetlen zsírokban és fehérjékben, telített zsírsavakban viszont szegény, és koleszterint sem tartalmaz. Telítetlen zsírsavai csökkentik a keringési betegségek és a szívproblémák kockázatát. Kalcium és magnézium tartalma kiemelkedően magas, és együtt hatásban még jobban hasznosulnak. Nagyon fontosak az egészséges csontozat fenntartásában, csontritkulás esetén is nagyon nagy segítséget nyújtanak. A fogakat és a fogínyt is erősítik, de jót tesznek az izomzatnak, a körömnek és a hajnak is.
A mandula vitaminjai, ásványi anyagai: B1, B2, B6, E, P, foszfor, vas, kalcium, magnézium, mangán, cink, szelén, folsav. Miért jó? A mandulát a nagy mennyiségű jótékony összetevői és a sokrétű felhasználási lehetősége az egyik legmegbecsültebb csonthéjasunkká teszi! Magas E vitamin tartalmának köszönhetően erős antioxidáns hatással bír, segíti a méregtelenítő folyamatokat, erősíti a szervezet ellenálló képességét, karbantartja a sejtfalakat és a bőrt. Egész sor B vitamin komplexumot és jó adag folsavat is tartalmaz.
A napraforgómag bővelkedik fehérjében, esszenciális zsírsavakban és vitaminokban, mint B1-, B2- és főleg E-vitamin. Emellett gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben, mint például a cink, réz, magnézium, kalcium, foszfor, vas, kálium vagy a szelén. A hántolt napraforgómag rengeteg makro- és mikroelemet, aminosavat és fitoszterint tartalmaz, elősegítve az LDL koleszterin csökkentését. Nem csak a pörkölve, sósan érdemes fogyasztani, sokféleképp használható a natúr hántolt napraforgómag is. Hozzáadhatjuk kásákhoz, müzlihez, joghurthoz, száraz serpenyőben megpirítva bármilyen salátához, vagy krémleveshez adható. De megszórhatunk vele péksüteményeket is.
Tárolási információ: száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Magyarország