A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Friss és változatos saláták, saláta mixek a GRoby online kínálatában! Ha nincs időd a zöldségeshez elrohanni, rendeld meg tőlünk kedvenc keverékedet! Így nem kell a felesleg miatt aggódnod, pont olyan mennyiséget használsz fel, amennyire szükséged van. Előre csomagolt salátáink önmagukban, különféle húsokhoz, számtalan variációban fogyaszthatók, sajttal, főtt tojással, különböző halakhoz, de gyakorlatilag bármilyen ételhez kiegészítőként, vagy köretként is.
Friss, ropogós saláta és zöldségkeverékeinket mindenkinek ajánljuk, mert egészségesek, vitaminokban, rostokban gazdag táplálék források. Válogass salátáink közül és legyen egészséges és fitt minden napod!
Miért jó salátát fogyasztani? Mindannyian tudjuk, hogy a saláta és zöldségfogyasztása számos előnnyel jár és egészséges. De melyik saláta, zöldség mire jó? Nézzük a jótékony hatásokat!
Ismert és népszerű hazánkban is a káposzta. A káposzta külső levelei igen gazdag E-vitamin forrásnak számítanak, ráadásul a nyers fejes káposzta rengeteg C-vitamint tartalmaz. Vasban és kálciumban is gazdag. Ugyanakkor A,-B6-, B12-, D-, és K-vitaminban is bővelkedik. Talán kevesen tudják, hogy a káposzta jellegzetes illata a benne található kénnek köszönhető. A kén segíti szervezetünk baktériumokkal szembeni ellenállását. A káposztában lévő kálium jó a szívünknek, a kalcium hasznos a fogaknak, a csontozatnak, a vas és a zöld növényi színanyag pedig a vérképzést serkenti. A káposzta, mint minden zöldség magas rostanyag-tartalommal rendelkezik, azaz serkenti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, tisztítja a szervezetet, sőt a cukorbetegeknek is hasznos táplálék. Óriás kedvencünk a friss sárgarépa, amelynek rendszeres fogyasztása rengeteg jótékony hatással segíti szervezetünk működését. Például segít a bőr víztartalmának megőrzésében, és jelentős bétakarotin-tartalma védelmet nyújt a napégés ellen, növeli bőrünk ellenálló képességét. A sárgarépa tagadhatatlan előnye, hogy egész évben beszerezhető. Amennyiben szeretnénk immunrendszerünket erősíteni, akkor a sárgarépa remek kiegészítője lehet egy immunerősítő kúrának, sőt bizonyos szakértők szerint rákmegelőző hatással is bír. Kutatások szerint naponta egy nagyobb szál sárgarépa jelentősen csökkenti a vér koleszterinszintjét, azaz szív-és érrendszeri problémák megelőzésére is alkalmas.
A sárgarépa antioxidánsokban is gazdag, ilyen például a már korábban említett béta-karotin is. Ezek az antioxidánsok megvédik sejtjeinket az oxidatív stressztől. A sárgarépa számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint például A-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, valamint kálium és rost. A magas rosttartalom jó hatással van az emésztésre, valamint hozzájárul a megfelelő koleszterinszint fenntartásához.
A rukkola, vagy más néven borsmustár, rokonai a káposztafélék. A Földközi-tenger térségéből indult el hódító útjára, hazánkban nemrégen vált széles körben ismertté. A jó minőségű rukkola levelei sötétzöldek, íze pedig kissé kesernyés, csípős. Nem igényel különösebb gondoskodást, a házi kiskertekben, de akár balkonládákban a teraszon, erkélyeken is termeszthető. Kimagasló, 90%-os folyadéktartalma és magas rosttartalma miatt kiváló hatással van az emésztésre. Magas rosttartalmának köszönhetően ösztönzi és javítja a gyomor-és bélműködést. Ebből következően a rukkola rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük az emésztőrendszeri panaszok kialakulását.
A madársaláta vitamintartalma miatt fontos szerepet tölthet be a hidegebb hónapokban, de a melegebb időszakokban is szuper saláta, vagy salátaalap. B9-vitamin, valamint bétakarotin tartalma miatt hatékony a fáradtság és kimerültség ellen. A- és C-vitamin tartalma révén fontos szerepet játszhat a szervezet természetes védekezőképességének megőrzésében. Antioxidánsban gazdag, tehát lassítja a sejtfalak és ezáltal testünk öregedését. Folsav-tartalma pedig segíti a pihentető alvásban, egyben stresszoldó. Óriási előnye, hogy kalóriatartalma igen alacsony. A madársaláta vastartalma is kiemelkedően magas: sportolóknak, lábadozóknak, időseknek, kismamáknak és gyermekeknek különösen ajánlott. A vas hatékony felszívódását a gazdag C-vitamin tartalom segíti elő, sok benne a kalcium, réz, cink, magnézium és a foszfor.
A ropogós és kissé kesernyés endívia a cikória család egyik tagja. Szoros rokona a radicchiónak, a fejes salátának és a fehérrépának. A hétköznapi háztartásokban talán kevéssé ismert ez a saláta fajta, leginkább éttermekben találkozhatunk vele. Valójában nem egy közismert saláta, ám annál finomabb és különlegesebb az íze! Az endíviát leggyakrabban salátákban használják fel, ahol kissé kesernyés íze kiválóan kiegészíti a többi összetevő ízét. Különleges íze és hosszú élettartama miatt tökéletes választás lehet a hűvös hónapokban, amikor nem áll rendelkezésünkre olyan széles választék a saláták tekintetében.
Említettük már a radicchiot, amely az endíviával szoros rokonságban áll. Ez a saláta is gazdag antioxidánsokban, segít semlegesíteni a szabadgyököket szervezetünkben, ennek következtében többfajta rákos megbetegedés kialakulását is megelőzi. Azt biztosan kevesen tudják, hogy a radicchióban inzulin is található, amely természetes módon szabályozza a vércukorszintet. Rendszeres fogyasztása segít a diabetes kialakulásának megelőzésében. Ráadásul a radicchio rengeteg folyadékot tartalmaz, ugyanis a növény 95%-a szöveti víz. Tehát fogyasztásával sok folyadékhoz is juthatunk, amely serkenti a veseműködést, az anyagcserét. A radicchio vízhajtó hatású és gazdag nátriumban, foszforban és káliumban is.
Válaszd előre csomagolt zöldségeinket, salátáinkat, hogy praktikusan készülj az étkezéshez!